| | Είσοδος

Στόλος
Εγκαταστάσεις
Πακέτα Εκδρομών
On Line

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Το Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Κοζάνης λειτούργησε για πρώτη φορά το 1946 όταν ιδρύθηκε ο Σύλλογος Πληγέντων Αυτοκινητιστών. Με τη μορφή αυτή θα καλύψει τις ανάγκες του επιβατικού κοινού για τα επόμενα 4 χρόνια με τα μικρά λεωφορεία των 10 επιβατών.

Το 1950 ιδρύεται το 22ο Κ.Τ.Ε.Λ. Κοζάνης το οποίο εδρεύει επί της οδού Μακεδονομάχων έχοντας διάσπαρτα τα πρακτορεία, και θα παραμείνει έτσι ως το 1965. Τη χρονιά εκείνη θα εγκαινιαστεί επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου ο υπερσύγχρονος για την εποχή του σταθμός των Κ.Τ.Ε.Λ. Ο χώρος αυτός θα παραμείνει η έδρα του για περισσότερα από 35 χρόνια. Το 1968 το Κ.Τ.Ε.Λ Ν. Κοζάνης συνενώνεται με τα Κ.Τ.Ε.Λ των νομών Καστοριάς, Φλώρινας, Ημαθίας και Πέλλας και μετονομάζεται σε 5ο Κ.Τ.Ε.Λ. Η συνένωση αυτή διαρκεί 5 χρόνια και το 1973, το 5ο Κ.Τ.Ε.Λ διαλύεται δίνοντας τη θέση του στον Συνεταιρισμό των Κ.Τ.Ε.Λ, μορφή που συναντάμε ως καθεστώς λειτουργίας μέχρι και το 2003. Από το φθινόπωρο αυτής της χρονιάς τα ΚΤΕΛ με την εφαρμογή του ν.2963/2001 γίνονται Ανώνυμες Εταιρίες Παροχής Μεταφορικών Τουριστικών & Εμπορικών Υπηρεσιών.

Το ΚΤΕΛ Ν. Κοζάνης έχει μια ιστορία περισσότερο από 50 χρόνια. Όλα αυτό το διάστημα προσπαθούσε πάντα να βελτιώνει τις υπηρεσίες που προσέφερε στο επιβατικό κοινό ανανεώνοντας τακτικά το στόλο των αυτοκινήτων, των πρακτορείων, τη συχνότητα των δρομολογίων, επιτελώντας παράλληλα και ένα μεγάλο κοινωνικό έργο. Την μεταφορά ευπαθών ή ειδικών ομάδων του Ελληνικού πληθυσμού με μειωμένο εισιτήριο και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και δωρεάν. Από τα αυτοκίνητα των 10 θέσεων του 1946 φτάσαμε στα υπερσύγχρονα των 52 θέσεων, με κλιματισμό, w.c, κ.α, μια ανανέωση που τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή μιας και πάνω από το 70% του στόλου των Λεωφορείων είναι μικρότερα των 10 ετών.

Παράλληλα από το 1979 δημιουργήθηκε το γραφείο Τουρισμού του Κ.Τ.Ε.Λ Κοζάνης με σκοπό να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στο χώρο του τουρισμού διοργανώνοντας εκδρομές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η εγκατάσταση στον καινούργιο υπερσύγχρονο χώρο 6.500 τ.μ. που στεγάζει πλέον τα Κ.Τ.ΕΛ. Ν. Κοζάνης, δίνει τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται καθημερινά περισσότεροι από 3.000 επιβάτες προς τους 26 προορισμούς. Στο χώρο αυτό παράλληλα οι επιβάτες μπορούν να πιουν το καφέ τους, να φάνε αλλά και να πραγματοποιήσουν κάποιες από τις αγορές τους σε μια σειρά από καταστήματα που υπάρχουν στο κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.