| | Είσοδος

Στόλος
Εγκαταστάσεις
Πακέτα Εκδρομών
On Line

Καλώς Ήρθατε στο ΚΤΕΛ Κοζάνης

Το Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Κοζάνης λειτούργησε για πρώτη φορά το 1946 όταν ιδρύθηκε ο Σύλλογος Πληγέντων Αυτοκινητιστών. Με τη μορφή αυτή θα καλύψει τις ανάγκες του επιβατικού κοινού για τα επόμενα 4 χρόνια με τα μικρά λεωφορεία των 10 επιβατών.

Το 1950 ιδρύεται το 22ο Κ.Τ.Ε.Λ. Κοζάνης το οποίο εδρεύει επί της οδού Μακεδονομάχων έχοντας διάσπαρτα τα πρακτορεία, και θα παραμείνει έτσι ως το 1965. Τη χρονιά εκείνη θα εγκαινιαστεί επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου ο υπερσύγχρονος για την εποχή του σταθμός των Κ.Τ.Ε.Λ. Ο χώρος αυτός θα παραμείνει η έδρα του για περισσότερα από 35 χρόνια.

Το 1968 το Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Κοζάνης συνενώνεται με τα Κ.Τ.Ε.Λ. των νομών Καστοριάς, Φλώρινας, Ημαθίας και Πέλλας και μετονομάζεται σε 5ο Κ.Τ.Ε.Λ. Η συνένωση αυτή διαρκεί 5 χρόνια και το 1973 το 5ο Κ.Τ.Ε.Λ διαλύεται δίνοντας τη θέση του στον Συνεταιρισμό των Κ.Τ.Ε.Λ, μορφή που συναντάμε ως καθεστώς λειτουργίας μέχρι και το 2003. Από το φθινόπωρο αυτής της χρονιάς τα ΚΤΕΛ με την εφαρμογή του ν.2963/2001 γίνονται Ανώνυμες Εταιρίες Παροχής Μεταφορικών Τουριστικών & Εμπορικών Υπηρεσιών.