Χαιρετισμος Προεδρου

Καλωσήρθατε στη νέα ιστοσελίδα της Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Κοζάνης Α.Ε. Στόχος της νέας  αυτής σελίδας είναι η ακόμη μεγαλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Μέσα από τη συνεχώς ανανεωμένη σελίδα μας θα μπορείτε να ενημερώνεσθε άμεσα και έγκυρα όχι μόνο για όλα τα δρομολόγια, αλλά και για οποιαδήποτε αλλαγή ή νεώτερο συμβαίνει, το οποίο πιστεύουμε ότι θα σας φανεί χρήσιμο. 

Η ιστορία των αυτοκινητιστών του Νομού Κοζάνης είναι η ιστορία της κοινωνίας μας όπως αυτή εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια. Μέσα από μία ιστορική αναδρομή, περνάνε πρόσωπα οικεία τόσο στην οικογένεια των αυτοκινητιστών όσο και στους ανθρώπους του Νομού μας, οι οποίοι ταξίδεψαν άπειρες φορές μαζί μας, μερικές φορές ταλαιπωρήθηκαν, αλλά ποτέ δε μας πρόδωσαν.

Από τα πρώτα αυτοκίνητα μέχρι τα σημερινά εξελιγμένα τεχνολογικά λεωφορεία οι αυτοκινητιστές δεν έπαψαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο επιβατικό κοινό του Νομού Κοζάνης. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα πολλά. Όμως τίποτα δε σταμάτησε τον αυτοκινητιστή στην προσπάθειά του να καλυτερεύσει το αντικείμενο της εργασίας του και τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Ίσως δεν υπήρχαν πάντοτε τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι αιτιολογίες πολλές και όχι του παρόντος. Παρ’ όλα αυτά ο επιβάτης-πολίτης του Νομού μας στάθηκε στο πλευρό του αυτοκινητιστή ως πελάτης και φίλος. Η κοινωνική αποδοχή του επαγγελματία αυτοκινητιστή και η καταξίωσή του ήταν δεδομένες πριν ακόμα το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.  Χιλιάδες άνθρωποι «έφαγαν ψωμί»  από το επάγγελμα του αυτοκινητιστή και πάρα πολλά επαγγέλματα αναπτύχθηκαν παράλληλα με αυτό.

 Όλα αυτά σίγουρα ξυπνάν μνήμες σε αυτούς που έζησαν πολλές στιγμές και διάφορες καταστάσεις μέσα στον χώρο του ΚΤΕΛ. Πολλοί απ’ αυτούς ακόμα και σήμερα εργάζονται και δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό. Είναι πολύ  σημαντικό να θυμούνται οι παλιοί αυτοκινητιστές και να διδάσκονται οι νεώτεροι ότι το επάγγελμά μας είναι λειτούργημα και ότι η προσφορά του στην εξέλιξη της κοινωνίας ήταν και παραμένει σημαντική. Γι’ αυτό και χρειάζεται το επάγγελμα του αυτοκινητιστή καθώς αποτελεί έναν υγιή επαγγελματικό κλάδο  να αντιμετωπίζεται με τον απαραίτητο  σεβασμό που του αρμόζει καθώς  αναδεικνύει το σηματικό έργο του επαγγελματία αυτοκινητιστή που τα τελευταία χρόνια μεταφέρει το 70% του μετακινούμενου πληθυσμού στην χώρα μεταλαμπαδεύοντας τον πολιτισμό μέχρι και το τελευταίο χωριό της επικράτειας, στηρίζοντας έτσι τη ζωή της επαρχίας.

Αξίζει λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συντέλεσαν στην προσπάθεια αυτή και κυρίως στο επιβατικό κοινό που εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα εμπιστεύεται τα Λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ του Νομού Κοζάνης Α.Ε.  για τις μετακινήσεις του.

Πάλλας Χ. Ελευθέριος

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος